KÖPEK YAVRULARININ GÖZLERİ NE ZAMAN AÇILIR?

KÖPEK YAVRULARININ GÖZLERİ NE ZAMAN AÇILIR?

Paylaş / Yazdır :


Merhabalar dostlar,

Bugün ara ara gelen bir soruyu cevaplamaya çalışacağım. Yavru köpeklerin gözleri ne zaman açılır?

Bildiğiniz gibi sevimli dostlarımızın kendilerinden 10 kat daha sevimli olan yavruları dünyaya kör ve sağır ancak koku alabilir ve hissedebilir şekilde gelirler. Peki gözleri ne zaman açılır?


Köpek yavrularının gözleri 10. günden sonra 15. günden önce açılır. Ancak gözlerinin açılması sağlıklı görebildikleri daha doğrusu iyi görebildikleri anlamına gelmiyor. Oldukça bulanık görmektedir o maviş gözler. Zamanla görüşleri kuvvetlenir, gözleri keskinleşir ancak bildiğiniz gibi renk görüşleri yine de sınırlıdır.


Gözlerinin açıldığı bu bir haftaya yakın dönem göz iltihabı için en riskli dönemlerdendir. Bu dönemde yaşanacak kuvvetli sıkıntılar gözlerin kaderini ömür boyu sürebilecek şekilde etkileyebilirler. Bulundukları ortam, beslenmeleri ve annelerinin temizliği son derece önemlidir. Gerekirse veteriner tavsiyesiyle göz damlası,merhem ve/veya antibiyotik tedavisi uygulanabilir. Veterinerinize muhakkak danışmalısınız.

Size ve minik dostlarıma faydası olması dileklerimle.

Ersin

Paylaş / Yazdır :



Warning: implode(): Invalid arguments passed in /home/petyurdu/domains/petyurdu.org/public_html/wp-content/themes/petclub/fw/core/core.socials.php on line 119

Yorum yazın



E-posta adresiniz kimseyle paylaşılmayacatır. Zorunlu alanlar * ile işaretlenmiştir.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Telefon: +90 532 547 5472 Whatsapp
Faks: -
Muğla
İstanbul
Araç çubuğuna atla