Nestle Purina Dog Chow ürün incelemesi: Kuzu Etli Yetişkin Köpek Maması 14 KG

Nestle Purina Dog Chow ürün incelemesi: Kuzu Etli Yetişkin Köpek Maması 14 KG

Paylaş / Yazdır :


Merhaba,

Takip eden okuyucularımız bilir biz ürün değil marka inceleriz. Ürünleri alıp daha detaylı incelemeler yazmaya fırsatımız olmuyor pek.

Ancak artık ürün de incelememiz gerektiği ortaya çıkmaya başladı çünkü sizlerden bolca talep geliyor. Biz de elimize geçtikçe, manifestomuza aykırı olmayacak şekilde ürünler inceleyecek ve sizlerle paylaşacağız.

Bu kapsamda ilk olarak “Nestle Purina Dog Chow Kuzu Etli Köpek Maması 14 KG” adlı ürünü mercek altına almaya karar verdik. Sadece tesadüf. Elimizde paket açılışı yapacağımız ilk ürün olduğu için. Başka paketlerde de diğer markaları incelemeye çalışacağız.

Markayı incelediğimiz yazımıza BURAYA TIKLAYARAK ulaşabilirsiniz.

Önce ürünün satış fotosunu bir görelim, elimize geçenle benziyor mu bir bakalım. Daha sonra paket açılışını yapalım ve içeriği paylaşalım. Yeterli mi yetersiz mi, köpeklerimize vermeli miyiz yoksa uzak mı durmalıyız, bunu bir inceleyelim.


Google Amca’ya sorduk, yukarıdaki sonuçları gösterdi. Manifestomuzda da belirttiğimiz gibi fiyat konusu fazla kişisel ve kampanyalarla her an değişebilir bir konu olduğu için yorum yapmıyor ve geçiyoruz. Ürünün bu fiyatları hak edip etmeyeceğine karar vermek size kalmış. Ancak bizim 05.04.2019 itibariyle yaptığımız sorguda fiyatların 175 TL ile 215 TL arasında değiştiğini gördük. Muhakkak zamanla değişecektir. Yerel dükkanlarda durum nedir araştırmadık konu dışı olduğu için.

Bir de satın aldığınız zaman gelen ürüne bakalım. Fotoğrafların tamamı kendi çektiğimiz, oynanmamış ham fotolardır, bilginize.

Görüldüğü gibi bazı farklar var. Eh olacak o kadar. Paketin dayanıklı olduğunu söyleyerek başlayalım. Bildiğiniz çuvalın daha sağlamını düşünün, üstünü ince bir naylonla kaplayın, işte bu o paketleme. Biz gayet dayanıklı ve şık bulduk. Ancak paketlemeyle ilgili bazı sorunlar da var.

Bakalım neymiş bunlar…

Örneğin, yukarıdaki resimden de anlayabileceğiniz üzere bir kilit sistemi olmadan geliyor. Bu bizce ürünün tazeliğini korumak ve kullanım kolaylığı sağlamak anlamında önemli bir eksi. Kilit olmalıydı. Yok.

Ancak, haberlerin hepsi kötü değil. Diğer sıcak presle yakılarak kapatılan paketlerin aksine bıçak ya da makas kullanmadan paketi açmamız mümkün oldu, görelim…

Yukarıdaki resimde de görüldüğü gibi parmaklarınızla kavrayıp biraz güç uyguladığınızda, paketin ağzı kat yerlerinden ayrılıyor. Böylelikle bir kesici alete gerek duymaksızın paketi açabiliyorsunuz.

Ama gördüğünüz gibi bir kilit sistemi yok. Kapatmak için geri katlamak gerekiyor. Fakat, tahmin ettiğiniz ve hep başınıza geldiği gibi, geri açılıyor. Biz nasıl bir çözüm mü bulduk. Görelim.

Taş. Evet taş. Taş koyduk. “Gözün çıkmasın Purina! İnsan şuna bi kilit koyar, şıkır şıkır kullanırdık be. Öfff…” dedik ve taş koyduk. Biz taşı koyunca Lola’nın (Resimdeki kuçu) ağzı yüzü biraz yamuldu ama yapacak bir şey yok. Köpeğe şiddete hayır ama pakete taş koymaya evet. Taş. Kesin çözüm.

Tamam biliyoruz başka yolları da var, en basitinden bir çamaşır mandalı da tutturabilirdik. Hatta isterseniz siz öyle yapın. Ama biz taşla protesto ediyoruz. Purina utanmalısın.

Gelelim paketi açınca karşınıza çıkan manzaraya.

Gördüğünüz gibi kafanızı pakete gömünce içinde irili ufaklı farklı şekillerde mama taneleri sizi karşılıyor ve size koku bombaları atıyorlar. Aldığınız keskin ve kötü kokuyla birden saklanacak yer arıyorsunuz. Ama muhtemelen bu koku köpeğinize gayet çekici gelecektir. Kokusu keskin, kötü, etli bir koku. Market mamalarındaki keskin olmayan ve tahıl kokan koku gibi değil. Daha kaliteli kokuyor. Ama sıradan bir koku değil. Bonacibo’nunki gibi şahsına münhasır bir kokusu var.

Şimdi bir de tanelere yakından bakalım.

Gördüğünüz gibi “Tahıllıyım beeeennnnn…!!!!” diye yırtınıyor. Aşırı tahıllı olduğu sıfatından belli tanecikler. Kendini ele vermeye başladın bile sevgili mama.

Gelelim besin değerlerine, içeriğine… Diyeceğim… Ama diyemiyorum çünkü yok. Evet yok. Komple yok yani İngilizce falan da değil. Öylece, yok. Belki de biz göremedik deyip geçiyoruz. Siz de bir bakın bakalım.

Evet? Görebildiniz mi? Göremediniz çünkü yazmamışlar. Ürünün üzerinde herhangi bir Türkçe açıklama yok. Paketin yan kısmını mini mini harflerle bir şeyler gördük ama… Net okuyamadık… Türkçe yazılan tek şey Nestle Türkiye müşteri hizmetleri numarası. Orayı aradığınızda ise menüler arasında kayboluyorsunuz. Bir umutla bir yere bağlanmak isteyip oh be dediğimde de “Mesai saatleri dışındayıııızzzzz… bak görüyo musunnn???” diyince sinir tepenize fırlıyor. Biz müsait olduklarında kendilerini tekrar arayacağız. Ama umudumuz yok, söyleyelim.

Dog Chow Türkiye diye bir yer yok. Purina Türkiye diye bir yer yok. Nestle Türkiye var, ancak orada ise ürünlerle ilgili bir bilgi yok. Markalarımız kısmında isimleri yazıyor o kadar. Yabancı sitelerde ise birebir aynı ürün yok. Olsa bile zaten içeriklerinin farklı olduğu gün gibi ortada değil mi?

Demek ki, markaya para veriyoruz. Ürüne değil.

İçeriği tam göremedik. Kocaman bir soru işareti. Ama hiç değilse ürünün üzerinde neler iddia edilmiş onlara bir göz atabiliriz.

Bakalım beraber…

Ürünün en üst ve görünür yerindeki bu damga süsü verilmiş etikette ” Seçilmiş doğal içeriklerle üretilmiştir.” diyor. Bilemiyoruz…

14 Kilo olduğunu iddia etmiş. Tartmayı unuttuk, bakamadık sonradan aklımıza geldi. Sonrakilerde bakacağımız bir kalem olacak. Acaba gerçekten parasını verdiğimiz kadar mı alıyoruz?

Burada kilolarına göre normal aktivitede bulunan ve çok aktivitede bulunan köpeklerin 24 saateki yemleme miktarlarını gr cinsinden tablolamış.

Burada ise,
* Bir yaş üstü yetişkinler için
* Çift şekilli & büyüklükte taneler
* Sağlıklı sindirimi desteklemek için Natrium’lu
* Yapay renklendirici, tatlandırıcı veya koruyucu eklenmemiştir
* Kuzulu
gibi ifadeler yer alıyor.

Gelelim artılarına ve eksilerine:

ARTILARI:
* BİLİNDİK BİR MARKANIN ÜRÜNÜ
* YAPAY TATLANDIRICI, RENKLENDİRİCİ VE KORUYUCU İÇERMEDİĞİNİ SÖYLÜYOR
* PAKETİN AĞZINI KESİCİ ALET KULLANMADAN AÇABİLİYORSUNUZ
* MALİYET BAKIMINDAN ULAŞILMASI ÇOK DA ZOR DEĞİL
* SAĞLAM BİR AMBALAJI VAR

EKSİLERİ:
* TÜRKÇE BİLGİ YOK
* İÇERİK BİLGİSİ ZAYIF
* ÇOK FAZLA TAHIL İÇERDİĞİ HİSSİ YARATIYOR TANELER, Kİ ZATEN ÖYLE
* AMBALAJ KİLİDİ YOK, TAZELİĞİ KORUMAK ZOR
* KOKUSU İNSAN İÇİN BİR MİKTAR RAHATSIZ EDİCİ

Bu arada, köpeklerimiz bu ürünü yeme konusunda ciddi bir sorun yaşamadılar. Bayıla bayıla da yemediler. Orta bir iştah diyelim… Bir başka mama daha, “mood”unda yani…

Köpeğinize yedirebilir misiniz?
Yedirmemelisiniz. Ancak maliyet önemliyse ve aç kalmak yerine bunu yeme imkanı yaratacaksa, örneğin sahipsiz köpeklere, yedirebilirsiniz. Kendiniz mama hazırlayamıyorsanız, daha uygun ürünlere geçemiyorsanız kullanabilirsiniz. Ancak ÖNERMİYORUZ.

Güzel bir inceleme oldu.

Faydalı olması dileklerimle.

Ersin.

Paylaş / Yazdır :



Warning: implode(): Invalid arguments passed in /home/petyurdu/domains/petyurdu.org/public_html/wp-content/themes/petclub/fw/core/core.socials.php on line 119

3 Yorumlar

  • Levent on 18 Ağustos 2021 9:33 AM Cevapla

    Öncelikle inceleme için teşekkür ederim gayet bilgilendirici yazılar yazmışsınız.
    Diğer mama incelemelerinize nasıl ulaşabilirim etiketlerden tıkladığımda iki üç tanesini görebildim top 5 mama listenizi görmek istiyorum açıkçası pro plan kullanıyorduk kaliteli diye sanırım yanlış yapıyormuşuz. Temizmama bona cibo inceleme şansınız var mı?

    • ersin on 28 Ağustos 2021 9:34 PM Cevapla

      Merhaba, mama incelemelerimiz devam ediyor, edecek de ancak gönüllülük prensibiyle birarada olduğumuz için zaman sorunumuz oluyor. Beslemeler, kurtarmalar ve mesleklerimiz geriye çok az zaman bırakıyor. Temizmama ürünleri malum çok popüler ve bu nedenle de inceleme sıra listemizin başında, ilk fırsatta yayınlayacağız. Selamlar…

  • Kerem ASLAN on 12 Temmuz 2022 10:49 PM Cevapla

    Sakın almayın köpeğim alerji oldu mama da Acana diyorum… Purina Dog Chow Almayın….

Yorum yazın



E-posta adresiniz kimseyle paylaşılmayacatır. Zorunlu alanlar * ile işaretlenmiştir.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Telefon: +90 532 547 5472 Whatsapp
Faks: -
Muğla
İstanbul
Araç çubuğuna atla