Mamalar – Pet Yurdu’nun Mama Manifestosu

Mamalar – Pet Yurdu’nun Mama Manifestosu

Paylaş / Yazdır :


Değerli kamuoyu, üyelerimiz ve ziyaretçilerimiz;

Pet Yurdu olarak kuruluş amacımız, bildiğiniz gibi, hayatın sizin için daha kolay ve pet dostlarımız için daha kaliteli bir hale gelmesine yardımcı olmaktır. Bu amaca ulaşmanın yollarından biri de siz değerli pet sahiplerini bilgilendirmek ve bilinçlendirmektir.

Köpek, kedi, kanatlılar ya da sürüngenler, fark etmez. Eğer bir pete sahipsek onunla ilgili her konuya çok dikkat etmeli ve özen göstermeliyiz. Bu bağlamda, pet beslenmesinin önemli bir konu olduğunu düşünüyoruz. Bu manifesto, kuru ya da yaş her çeşit “HAZIR MAMA” ile ilgili fikirlerimizi paylaştığımız, tavsiyelerde bulunduğumuz makalelerimizin yapısını, sınırlarını ve içeriğini belirleyen manifestomuzdur. Bu manifesto ile bizim bakış açımızı ve hassasiyetlerimiz ile kırmızı çizgilerimizi net olarak kamuoyuna duyurmuş oluyoruz.

Pet Yurdu Hazır Mama Manifestosu:

  1. Amacımız sadece ve sadece pet dostlarımıza ve kamuya fayda sağlamaktır. Bunun dışında, ticaret de dahil herhangi bir amacımız bulunmuyor.
  2. Mama incelemelerimizde tamamen (mümkün olduğunca değil, tamamen) tarafsızız.
  3. Herhangi bir markayı yüceltmek ya da kötülemek gibi bir amacımız yok.
  4. Yerli ya da yabancı marka ayırmıyor, negatif ya da pozitif ayrımcılık uygulamıyoruz.
  5. Yerli mama markalarının da içerik ve hizmetler yönünden eşit değerlendirilmeleri gerektiğine inanıyor, milli duygularla hareket edip yerli markalara yönelik pozitif ayrımcılık yapmanın bu firmalara ve pet dostlarımıza asıl kötülük ve ihanet olacağına inanıyoruz.
  6. Fiyat konusunun fazla kişisel, kampanyalarla ve dalgalanmalarla her an değişebilir olduğuna inandığımızdan incelemelerimizde fiyat/performans oranına değinmiyoruz. Bu kısmı siz değerli okuyucularımıza bırakıyoruz.
  7. Mama markalarını sıralarken önceden belirlediğimiz ve dinamik olup zamanla ekleme çıkarmaların yapılabileceği temel kriterler üzerinden puanlama yapıyoruz. Sıralamaları bu puanlamalara göre yapıyor ve herhangi bir baskı ya da rüşveti burada peşinen reddediyoruz. Siz değerli marka sahipleriyle iletişime ve işbirliğine her zaman açığız. Ancak bu iletişim içerik paylaşımı, fikir alışverişi, tesis gezileri, halkla ilişkiler faaliyetleri, hukuki konular veya buna benzer kamu yararı gözetilen konularla sınırlıdır. Bunun haricindeki teklif, baskı ve zorlama, tehdit, hediyeler gibi konularda iletişim yollarımız kapalıdır.
  8. Yazılarımızda görebileceğiniz, okuyucuya ya da markalara yönelik tavsiyeler sadece bizim fikirlerimizin bir ifadesidir. Bu tavsiyelerin uygulanması neticesi ortaya çıkabilecek herhangi bir olumsuz durumdan Pet Yurdu sorumlu değildir. Bu tavsiyelerin uygulanması ile ortaya çıkacak sonuçlar yalnızca uygulayana aittir.
  9. Sıralamaların zaman zaman değiştiğini görebilirsiniz. Bunun başlıca nedenleri; içeriklerin zaman zaman değişmesi, yeni ürünlerin ürün gamına eklenmesi ya da bazı ürünlerin çıkarılması, sürekli devam eden incelemelerimizde daha önce rastlamadığımız ya da dikkatimizden kaçan konuların fark edilmiş olması ya da buna benzer konulardır.
  10. Bu manifesto, Pet Yurdu ana manifestosuna aykırı olmayacak şekilde uzayıp kısalabilir ya da değişikliğe uğrayabilir. Ancak 10. madde ile ilk 3 maddenin iptali söz konusu değildir.
  11. Marka incelemelerimizde markanın ne kadar köklü olduğu, ürün çeşitliliği, sermaye büyüklüğü, tanınmışlığı, müşteri ilişkileri gibi konuları dikkate almıyoruz. Yeni bir firma ile köklü bir firma arasında yada çok iyi bir müşteri hizmetlerine sahip olanla hiç sahip olmayan arasında bu anlamda bir fark bulunmuyor. İncelemelerimizde değinsek bile puanlama yaparken göz önüne almıyoruz. Yani, iletişim konusunda çok şikayetçi olduğumuzu incelememizde belirtsek ve çok eleştirsek bile sıralamada yukarıda olduğunu görebilirsiniz. İyi iletişim kurduğumuz markalar ile kuramadığımız markalar arasında tarafsızlık gereği böyle bir sıralama yapamayacağımıza karar verdik.
  12. İnceleme maddelerinden bazılarına dair bilgiye ulaşamadığımızda ilgili markayla iletişim kurmaya çalışırız. Eğer iletişim kurmakta bir aydan fazla ve/veya 3 kezden fazla başarısız olmuşsak ya da firmaya ulaştığımız halde ısrarla bilgi vermekten kaçınılmışsa o kalemden sıfır puan veririz. Ancak “belirsiz” aralıklarla bilgi toplama çabamızı yenileriz. Güvenilir bilgiye eriştiğimizde güncelleme yaparız. İstisnai durumlarda (düşük öneme sahip bir madde olması ya da alt maddelerden biri olması hali, vs.) ortalamayı bozmasını engelleyebiliriz. Bu tamamen subjektif bir karardır ve incelemede mutlaka belirtilir.

Tüm saygımızla değerli kamu oyuna bildiririz.

Pet Yurdu

Paylaş / Yazdır :



Warning: implode(): Invalid arguments passed in /home/petyurdu/domains/petyurdu.org/public_html/wp-content/themes/petclub/fw/core/core.socials.php on line 119

Yorum yazın



E-posta adresiniz kimseyle paylaşılmayacatır. Zorunlu alanlar * ile işaretlenmiştir.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Telefon: +90 532 547 5472 Whatsapp
Faks: -
Muğla
İstanbul
Araç çubuğuna atla